Girişimci Nedir?
Girişimci, temel olarak bir işi yapmaya başlayan ya da girişen kişi olarak tanımlanır. Bunun yanında ekonomideki girişimci tanımı ise asıl amacı kazanç yapmak olan birinin üretim ögelerini birleştirerek sanayi ya da ticaret gibi alanlarda sermaye koyarak faaliyet göstermesidir. Müteşebbis olarak da bilinen girişimcinin bir araya getirdiği doğal kaynaklar, sermaye ve emek gibi ögelerin yerini günümüzde başka şeyler almıştır.
Genel olarak para, mal ya da benzeri maddi ögeler olarak bilinen üretim ögelerinden sermaye yerine günümüzde girişimcinin sermayesi zekâsı, geliştirdiği ürün ya da fikirdir. Her kazanç sağlamak isteyen kişinin alması gereken bir risk vardır. Bu riski alan girişimci üreteceği fikir, mal ve hizmet ile ekonomide önemli bir role sahiptir.
Girişimci Nasıl Olunur?
Girişimci ve girişimcilik günümüzde sık sık duyduğumuz kavramlardan biridir. Peki girişimci nasıl olunur? Üniversitelerin iktisadi ve idari bölümler fakültesinde uluslararası girişimcilik adında bir bölüm vardır. Bu bölümü okuyarak girişimcilik hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Fakat bu bölümü okuyan herkes girişimci olamıyor. Girişimci olmak için farklı bir fikriniz ve yeni bir şey üretme vizyonunuz olmalıdır.
Bunun yanında girişimcilik alanlarında başarılı bazı kişilerin açtığı kurslar bulunmaktadır. Bu kurslarda bir girişimci nasıl olunur dersi almanın yanında yapılması gereken adımlarda gösterilmektedir. Bir girişimcinin temel prensibi azimli, çalışkan ve istikrarlı olmaktır. Kimse bekleyerek girişimci olmaz. Unutulmamalı ki üreteceğiniz mal, hizmet ya da fikir bir insan ihtiyacını kısa ve uygun yoldan karşılayabilme özelliğine sahip olmalıdır.